Facebook вирус Private Video

Множество сайтове подобни на mysterious-caverns-7304·herokuapp.com  в момента разпространяват вирус, който работи по следния начин:

Сайт разпространяващ вирусПолучаваш лично съобщение във Facebook от приятел или приятелка, който вече е заразен от вируса, като съобщението има кратък линк като този (bit·ly/1odHxs2), който води до сайт приличащ на YouTube –  mysterious-caverns-7304·herokuapp.com. Там за кратко тръгва филм с мацка по монокини, под видеото пише Private video и името на твоя приятел/приятелка от Facebook, защото се предава като GET параметър. Така може да се заблудиш, че видеото е на твоя познат. След малко видеото прекъсва със съобщение, че трябва да си инсталираш нов Flash плеър, и при натискане на бутона за Update, реално започваш да си инсталираш разширение (Addon) за Firefox с име Premium codec 1.0.0.0 от адрес http://mysterious-caverns-7304·herokuapp.com/premiumD.xpi, което е вирус!

priv-videofИма различни варианти на страницата, която прилича на Youtube и тя може да изглежда по различни начини. Например привидно да прави проверка за навършени 18 години с бутон [Unlock]. This video requires age verification.

 

Малко невнимание и сам си инсталираш вируса и започва да се разпространява през твоя Facebook акаунт, като започва непрекъснато да изпраща съобщения на твои приятели във Facebook с линк към вируса.
За проверка дали имаш този вирус първо направи логаут от Facebook, отвори списъка с разширения на браузъра (ако не знаеш как, напиши в адресната лента на браузъра about:addons и натисни клавиш [Enter]).  В списъка с разширения, ако има разширение с име “Premium codec 1.0.0.0” го изтрий и рестартирай браузъра.

Прочети за http://ganmax.com/site-block/ – разширение за Firefox за защита от опасни сайтове на GanMax.

 

Брой прегледи: 8026

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Connect with Facebook