Измама във Facebook: Fan Page Verification Program

facebook-verifcation-program-scam-1.jpgТази измама е насочена към хората във Facebook, които управляват една или повече фен страници. Лъжливото съобщение твърди, че е изпратено от отдела по безопасност към социалната мрежа – Facebook Security. Обесняват как се въвежда нова функционалност свързана с безопасността, с името Fan Page Verification Program. След това приканва собственици на страници да последват линк, да попълнят имейл и парола за вход и си създадат 10-цифрен код за безопасност, който да впишат в определено поле. Ако не го направят, страницата им ще бъде заличена от Facebook. Следват и други обяснения с цел спечалване на доверието и убеждаване на жертвата, че съобщението се изпраща наистина от Facebook. Обикновено към съобщението пише и някакъв кратък срок в който трябва да реагирате, това е със цел да нямате време да проверите дали това е измама.

Всеки голям сайт, ако прави съществени промени и очаква действие от ваша страна, ще ви даде достатъчно време за реакция – най-често това са месеци време.

Официалната страница за предстоящи промени във Facebook е тази https://www.facebook.com/fbsitegovernance, ако имате ваши фен страници е добре да станете фен на тази страница и да се информирате за предстоящи промени във Facebook.

Никога не въвеждайте данни за логване – имейл и парола не само във Facebook, но и в други сайтове след подобна покана.

Брой прегледи: 4894

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Connect with Facebook