Съобщение Facebook промени настройките

Подвеждащо съобщение разпространявано във Facebook с цел разпространение на спам.

Не правете нищо от описаното в текста долу и не го изпращайта на никой! Повече информация може да получите във Facebook групата Анти-спам/скам

Следва текста на фалшивото съобщение:

“Здравейте приятели, Facebook отново промени настройките си за поверителност! Благодарение на новата “graph app” всеки във Фейсбук (включително други страни) могат да видят вашите снимки, харесвания и коментари. В следващите 2 седмици ще публикувам това и моля, след като сте го направили да публикувате коментар ГОТОВО!
Тези от вас, които не го направят и позволят личната ми информация да стане обществено достояние, ще бъдат ИЗТРИТИ от списъка ми с приятели! Искам връзката ми с всеки да си остане ЧАСТНА, а не публична. Публикувам снимки на семейството, които не искам да бъдат виждани от непознати и всеки да има достъп до тях! Това се случва, когато някой от приятелите ми натиснете “харесвам” или направи коментар …. автоматично, техните приятели ще видят нашите публикации и снимки. За съжаление, вие не може да промените тази настройка , тъй като Facebook е конфигуриран по този начин, но може да защитите до известна степен личната ми информация.
МОЛЯ, поставете мишката върху името ми по-горе (не кликвайте), ще се появи прозорец, после отидете с мишката върху “Приятели” (също без кликване), после надолу към “Настройки”, щракнете тук и ще се появи списък. Махнете отметката на “събития от живота” и “коментари и харесвания “. По този начин дейността ми сред приятелите и семейството ми няма да стане публично достояние.
Сега, копирайте и поставете това на стената си. След като видя това публикувано на страницата ви, аз ще направя същото.
Благодаря ви!”

Как да разпознаваме подобни измами?

Има едно просто правило, когато във Facebook (или по друг канал, като Skype) някой разпространява съобщение с призив да изпратиш това до всички твои приятели, веднага трябва да ти светва една червена лампичка – най-често това е измама или обикновен спам. В тези случаи първо се увери, че знаеш какво правиш. Може да потърсиш в този сайт fbsafe.org с търсачката или просто да питаш във Facebook групата ни.

Брой прегледи: 4618

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Connect with Facebook