Facebook измама имитира Youtube

0

Имитация на Youtube

Facebook измама имитира Youtube и ви кара да въведете число, уж това е анти-спам проверка. Това което се случва реално е да публикувате линк и скандална снимка и заглавие на вашата стена във Facebook. Вашите приятели виждат, че вие сте публикували тази глупост и те също се подлъгват, като изобщо не обръщат внимание, че не се намират във Youtube, а на друг домейн.

Как работи тази измама?

Ето как започва всичко – виждате във вашите Facebook новини скандална снимка и заглавие на английски, което е било публикувано от ваш познат или човек, който следвате във Facebook. Това е човек, който вече е бил излъган и поради невнимание е довел до разпространение на този спам.

1

Любопитството ви е събудено и натискате линка. Той ви отвежда в сайта, който външно много прибича на Youtube, но ако погледнете горе  адресната лента на браузъра, ще видите, че това е друг сайт. Там се отваря страница, която ви казва, че трябва да въведете числото, което виждате, като на английски пише, че това е стандартна анти-спам проверка против автоматични изпращания. Разбира се числото е различно всеки път и дори домейна на сайта е различен, защото измамниците, които разпространяват този СПАМ използват множество различни домейни.

2

Ако много бързате да видите грозния филм (от който ако сте нормален човек трябва поне малко да ви е срам) и въведете числото, а след това натиснете бутона, това което ще се случи е да публикувате линка и скандалната снимка във вашия Facebook. Това ще бъде видяно от всички, които ви следват във Facebook и по този начин, евентуално ще се изложите пред голям брой хора. 😉

Извод: Винаги подхождайте внимателно към анти-спам проверки, особено, когато се показват не при нормална регистрация в сайт, а по повед това, че трябва да видите клип или снимка. Кой нормален сайт ще ви накара да въвеждате код, за да гледате съдържанието му?

Брой прегледи: 4396

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Connect with Facebook